Information

DOKUMENT

Frysens stadgar

Ordningsregler

Personuppgiftspolicy

Grönskans stadgar

Policy trivsel och trafik


Felanmälan vardagar mellan 07:00-16:00 till Samhall: 090-718 932 (076-110 17 13 direkt till fastighetsskötarna)

Akuta ärenden vardagar mellan 16:00-07:00 och helger till Avarn (tidigare G4): 070-685 38 19Nyckelansvarig: Sven-Olov NygrenINFORMATION FÖR BOENDE A-Ö


Andrahandsuthyrning - ska godkännas av styrelsen och beaktansvärda skäl ska föreligga. Brf Frysen tar ut en administrativ avgift på 500 kr när du ansöker om andrahandsuthyrning.


Badrum - föreningen bekostar byte av golvbrunn i samband med renovering av badrum/duschrum i form av en premie på 4 300 kr till lägenhetsinnehavaren. Premien betalas ut efter att föreningen har fått en kopia på fakturan där golvbrunnsbytet finns angett och jobbet ska ha utförts av en certifierat firma. Gäller från och med 170101.


Bostadsrättstilläggsförsäkring - föreningen har tecknat en kollektiv försäkring för alla lägenheter.


Cykelförråd - finns i skyddsutrymmet under Kylgränd 185. Cyklarna ska vara märkta.


Droppskydd obligatoriskt under kyl, frys och diskmaskin. Saknas detta och det uppstår en vattenskada får man själv stå för föreningens självrisk på fastighetsförsäkringen.


Extra nycklar - till lägenheten skaffar du på Byggbeslag/Låskedjan på Spårvägen 8, 090-775150. Rekvisition för att anskaffa ny nyckel behövs från nyckelansvarig i föreningen.


Fakturor - avgiftsavier kan fås genom e-faktura, pappersfaktura samt via autogiro. Autogiroansökan görs via HSB:s hemsida.


Frysenbladet - är ett informationsblad som skickas ut några gånger per år och innehåller information från styrelsen. De som lämnat e-postadress for infobladet via e-post.


Garaget - är inget förrådsutrymme.


Grovsopor - som till exempel porslin, kastruller, bildelar, möbler och annat skrymmande måste du själv transportera till återvinningssation.


Grönområden - sköts av Samhall. På våren har vi en gemensam städkväll där vi hjälps åt med förekommande trädgårdsjobb, t.ex. målning, lövrensning m.m.


Hemförsäkring - varje lägenhetsinnehavare ska teckna en hemförsäkring.


HSB - sköter den administrativa förvaltningen.


Husdjur - ska hållas under uppsikt. Hundar och katter som förorenar i sandlådor och rabatter accepteras inte.


Häcksax - eldriven finns att låna hos Sven-Olov. Klippta buskar transporteras till återvinningsstation.


Inglasning av balkong och uteplats kräver tillstånd från styrelsen. Kontakta styrelsen för ytterligare information.


Internet - leverantör Alltele/T3 erbjuder en hastighet av minimum 100 Mbit.


Kabel-TV - levereras av Com Hem


Matavfall - sorteras och läggs i särskilda behållare i soprummet. Påsar finns i traktorgaraget och soprummet på Kylgränd.


Parkering - garage och motovärmarplats finns att hyra. Kö kan förekomma. Kontakta ansvarig person enligt anslag i kvartersgården. Bilar tillhörande boende i föreningen ska stå på förhyrda platser eller i garage och inte inne på gården eller på gästparkering.Tänk på att en parkerad bil kan hindra räddningstjänsten.


Renovering - styrelsens tillstånd behövs vid ingrepp i system för t.ex. ventilation, värme, avlopp och vatten, samt vid rivning av innerväggar.


Renhållning snö/is - vi hjälps åt med snöskottning/sandning framför gemensamma entrédörrar, kvartersgård, soprum, förråd m.m.


Trädgårdsredskap - finns i traktorgaraget; gräsklippare, skottkärra, krattor, spadar m.m.